Het consult

In het klassiek homeopathisch consult zoeken we naar de oorzaak van je klachten. Dit gebeurt door middel van een uitgebreid gesprek. We zoeken daarin naar jouw individuele beeld. Dit is een totaalbeeld van hoe je lichaam functioneert, wie je als mens bent, waar je over droomt en hoe je de dingen van binnenuit beleeft. Als dit beeld duidelijk is past daar een specifiek homeopathisch middel bij.

Je moet er op rekenen dat een consult minstens anderhalf uur duurt. Het is belangrijk dat er een open gesprek plaatsvindt. Hoe meer je over jezelf vertelt, hoe makkelijker het is om het passende homeopathische middel voor je te vinden.
Voor een klassiek homeopaat is alles wat je vertelt belangrijk. Er wordt respectvol met jou en met wat je vertelt omgegaan.

Het gebruik van het middel

Afhankelijk van je situatie en je klachten wordt een passend middel gezocht.
Je krijgt een gebruiksaanwijzing mee. Er wordt van je verwacht dat je je strikt aan de gebruiksaanwijzing houdt.
Verder, dat je goed bijhoudt wat er allemaal in je situatie verandert.

Na enkele weken vindt er een vervolgconsult plaats. Tijdens het vervolgconsult bespreken we het verloop van je genezingsproces. We maken dan ook afspraken over hoe we verder gaan. Het aantal gesprekken wat verder nodig is, is afhankelijk van het verloop van het genezingsproces en van de zwaarte van de klachten.

Pepermunt en eucalyptus kunnen de werking van de homeopathische medicijnen tegengaan. Daarom is het belangrijk een speciale tandpasta zònder pepermunt te gebruiken. Het gebruik van koffie is wél toegestaan.

De invloed van de psyche

Lichaam en geest zijn een onlosmakelijke eenheid. Een lichamelijke ziekte heeft effect op hoe je je voelt. Wanneer je niet lekker in je vel zit, heeft dit effect op je lichaam.
In de gesprekken neemt aandacht voor de mens achter de kwaal een belangrijke plek in. Het reguleren van spanningen, verwerken van pijnlijke emoties of het (her)vinden van een eigen identiteit kan onderdeel uitmaken van het genezingsproces. De menselijke geest kan een belangrijk aandeel leveren in het genezingsproces.

Soms kan het prettig zijn je situatie gewoon eens op een rijtje te zetten met iemand erbij.
Of kan het helpend zijn op een manier zonder woorden aandacht te geven aan iets dat je voelt in je lijf. Dan kun je ook terecht voor helpende gesprekken, energie oefeningen of healing.